Welkom op de inkooppagina voor Volkstuin Verenigingen (VTV)

Onze missie is om biologische en ecologische tuinproducten beter en makkelijker beschikbaar te maken voor de duurzame (moes)tuinierder.

Vanaf 2021 is het daarom mogelijkheid om, als lid van een deelnemende VTV, zaden en producten in te kopen met mooie kortingen.

Ons Aanbod

Voor leden:
  • Tot 20% korting op meer dan 500 biologische zaden en diverse duurzame moestuinproducten
  • Makkelijk online bestellen en betalen
  • Direct een orderbevestiging per mail
  • Gratis levering bij de moestuinvereniging in februari

Voor deelnemende verenigingen:

  • Een unieke mogelijkheid om biologische teelt van gewassen te stimuleren binnen de vereniging.
  • Een bonus-structuur waarbij tot 7,5% van het door leden uitgegeven totaal wordt teruggegeven aan de vereniging.
  • Geen administratieve rompslomp. Leden kunnen individueel hun eigen bestelling plaatsen via de website.
  • Een duidelijke organisatie, concrete transparante afspraken en een prettige samenwerking.

Hoe werkt het?

Na bevestiging van deelname door de vereniging, ontvangt de contactpersoon voor 1 oktober een mail die kan worden verspreid onder de leden. In deze mail staan de instructies voor het bestellen en daarbij behorende kortingen.

Leden kunnen vervolgens zelf hun bestellingen plaatsen en hun kortingen invullen op basis van hun bestelbedrag. Het bestelmoment loopt van 1 oktober tot 15 november. Leden hebben dus ruim de tijd om te oriënteren en een eventuele bestelling te plaatsen.

Benieuwd naar de bestelpagina? Bekijk hem alvast hier.

Wij verzamelen alle bestellingen en verwerken alle betalingen. De VTV heeft hier verder geen werk aan. Na het sluiten van het inkoopmoment op 15 november, worden alle bestellingen door ons geïnventariseerd en worden de benodigde verkoopaantallen toegevoegd aan de bestaande inkooporders van onze winkel. De inkooporders gaan vervolgens naar de leveranciers.

De communicatie naar de leden verloopt vanuit de vereniging. We streven naar tenminste 3 contactmomenten; aankondiging, aanvang en sluiting. Een contactmoment kan bestaan uit een nieuwsbrief, mail of bijeenkomst. Uiteraard zullen wij voor aanvang van pre-orderactie de correcte link naar de bestelomgeving aanleveren.

Na afloop van de actie, tussen 15 november en 30 november, krijgen de deelnemende verenigingen een mail met daarin de behaalde verkoopresultaten en een voorlopige berekening van de teruggave (VTV-bonus).

In December worden alle bestellingen bevestigd. Eventuele leverproblemen of veranderingen zullen dan gecommuniceerd worden naar de leden en waar nodig aangepast. 

In februari worden alle bestellingen door ons gebundeld en gratis afgeleverd bij de vereniging.

Tijdspad

Al enthousiast? Wij wel. Een deelname door een vereniging ziet er dus als volgt uit:

Tijdsvenster Actie
1 juli - 15 september Bevestiging deelname
1 oktober Start pre-orderactie
1 oktober - 15 november Plaatsen van bestellingen door leden
15 november Einde pre-orderactie
15 november - 30 november Ontvangst verkoopresultaten incl. voorlopige bepaling VTV-bonus
1 december - 15 januari Bevestiging van bestellingen en uitnodiging voor levermoment
1 januari - 30 januari Definitieve bepaling VTV-bonus + uitbetaling
1 februari - 28 februari Levering van ledenbestellingen bij VTV


VTV-bonus

Uiteraard willen we graag de verkoop van biologische producten stimuleren. We kunnen dit niet alleen en willen daarom de verenigingen vragen hun leden actief te benaderen voor deze inkoopactie. Samen werken = samen delen. We kunnen daarom de volgende verkoopbonus aanbieden voor deelnemende verenigingen:

Totale inkoopbedrag (incl. kortingen) Bonus
minder dan €250,- 0%
€250,- tot €1000,- 5%
vanaf €1000,- 7,5%

Het totale inkoopbedrag is het netto omzet totaal aan ledenbestellingen van de betreffende vereniging. Netto betekend hier dat het gaat om het totaal inclusief BTW minus de gebruikte korting.

Rekenvoorbeeld:
11 leden plaatsen een bestelling van €100,- = €1100.- bruto. Op een bestelling van €100,- krijgt een lid 20% korting. Inclusief kortingen komt het netto totaal van deze bestellingen dus uit op €880,-. Hiermee maakt de vereniging aanspraak op een 'bonus' van 5% = €44,-.

Het bedrag wordt voorlopig bepaald na de sluiting van het inkoopmoment op 15 november. In januari wordt het bedrag definitief vastgesteld en uitgekeerd op een aan de VTV verbonden rekening. Als vereniging heb je volledige inzage in de totstandkoming van het teruggave bedrag.

 

Kom je er niet uit of heb je vragen? We zijn direct te bereiken op 055 20 32 190 of stuur een mail naar info@demoestuinwinkel.nl