Schade

U kan schade aan pakketten of producten binnen een redelijke termijn melden. Wij vinden 5 dagen na ontvangst een redelijke termijn bij onze producten. Bij ontvangst kunt u namelijk eenvoudig constateren of u een defect of beschadigd artikel heeft ontvangen. Ontdekt u op een later moment een defect, zoals bijvoorbeeld een kapot mechanisme bij een snoeischaar dan kunt hier binnen redelijke termijn aanspraak maken op garantie. 

Pakket weigeren bij ontvangst

Als ontvanger heb je de mogelijkheid het pakket te weigeren bij ontvangst. Bij een weigering zal het pakket door de vervoerder retour afzender worden gestuurd. De reden van de weigering bepaald wie de kosten voor de retourzending bepaald. Wij dekken de kosten voor de retour door weigering in de volgende gevallen:

  • bij ontvangst is er schade aan de verzendverpakking
  • bij ontvangst is er schade aan de inhoud van het pakket
  • bij ontvangst is de verzendverpakking open (of is deze geopend geweest)

Schade aan producten mag tot 5 dagen na ontvangst worden gemeld en wordt altijd door ons opgelost. Hiervoor is een pakket weigeren bij ontvangst dus niet vereist. Wordt een pakket geweigerd bij ontvangst op basis van een andere reden dan het bovenstaande of überhaupt zonder reden, dan zullen wij de weigering behandelen als standaard retour. Dit betekent dat de kosten van de retour worden doorberekend aan de klant die bij ontvangst heeft geweigerd het pakket aan te nemen. De retourkosten die wij hiervoor doorberekenen zijn als volgt:

Nederland: €6,- (incl. btw)
België: €8,- (incl. btw)

Voor retour door weigering uit buitengebieden zijn wij genoodzaakt een gebiedentoeslag van €5,- extra te rekenen.

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er iets gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@demoestuinwinkel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.